fbpx

Disney trekt de stekker uit Disney Infinity

Disney Interactive heeft bekendgemaakt dat het stopt met publiceren van games voor consoles. Dat heeft nefaste gevolgen voor Disney Infinity en zijn ontwikkelaar Avalanche Software, want Disney voert het project helemaal af.

De general manager van Disney Infinity, John Blackburn, heeft in een blogpost wel bevestigd dat de geplande uitbreidingen nog zullen verschijnen. Deze maand belanden er nog drie extra personages voor Alice Through the Looking Glass in de rekken, terwijl in juni de playset van Finding Dory volgt.


Blackburn was duidelijk van slag door de stopzetting van Disney Infinity. In een statement bedankte hij iedereen die heeft geholpen om het project te realiseren:

“Het doel van Disney Infinity was om de beste Disney-verhalen tot leven te brengen in je eigen woonkamer en met jullie steun is dat gelukt. We hopen dat jullie evenveel plezier hadden met het spelen van de game als wij met het te maken. Ik zou graag iedereen bedanken die aan Disney Infinity heeft meegewerkt. De fans, onze partners en natuurlijk het team van Avalanche.” 

Reden van de stopzetting zijn de lage inkomsten. Na de bekendmaking van het inkomstenrapport, gaf Disney toe dat Infinity minder opbracht dan voorspeld. De omzet van Disney’s Consumer Products and Interactive Media divisie zakte namelijk met 2%, voor een totaal van $1.2 miljard. En dat heeft drastische gevolgen voor de ontwikkelaar Avalanche Software, want de deuren van de studio worden voorgoed gesloten. Bijna 300 werknemers verliezen hun job.

Natuurlijk betekent dit niet het einde van Disney games, want in de toekomst zullen licenties simpelweg uitbesteed worden aan andere uitgevers. EA mag bijvoorbeeld alles publiceren wat te maken heeft met Star Wars.

Een reactie achterlaten