fbpx

Dishonored: Death of the Outsider

Je jaagt je vijanden stijlvol over de kling met blitse moves of besluipt ze geruisloos en duwt ze al sussend een dolk tussen de ribben. Dishonored kan en moet je op twee manieren spelen. En dat is met deze Death of the Outsider niet anders.

Je gaat aan de slag als Billie Lurk, een moordmagiër die een eind wil maken aan The Outsider zelf. Je weet wel, de kerel die ook Emily en Corvo voorzag van mysterieuze krachten. Enige verschil met haar voorgangers: de koelbloedige Billie hoeft niet zuinig te zijn met paranormale trucjes, want haar magiemeter herstelt zich binnen enkele seconden. Resultaat: een opeenvolging van spektakelmoorden met je eigen inventiviteit als leidraad. Nog meer dan zijn voorgangers is deze Death of the Outsider een moordspeeltuin van jewelste.

Uiteraard kan je het hoofdverhaal klaren en de game in de kast gooien, maar deze spin-off is op zijn best wanneer je alle hoekjes van de wereld verkent, alternatieve routes uitpluist, een zijmissie of drie oplost en de sfeer van de wereld opsnuift. Wie de voorgaande delen speelde, zal merken dat het bestraffende chaos-systeem ontbreekt. En dat werkt bevrijdend. Dit keer mag je alles en iedereen van kant maken zonder dat je op de vingers wordt getikt en de wereld afbrokkelt tot een troosteloze dystopie.

Death of the Outsider is een standalone expansie en logischerwijs niet zo uitgebreid of lang als vorige delen. Maar aangezien het belangrijkste personage uit het Dishonored-universum centraal staat, is dit een niet te missen hoofdstuk.

[thb_gap height=”30″]
8.5
  • Billie schopt kont
  • gigantische vrijheid
  • sterke spin-off
  • slechts 3 magische krachten

BESLUIT

Een reactie achterlaten