fbpx

Dinoshooter Orion van Steam gehaald door Activision

De open-world scifi-shooter Orion van ontwikkelaar Trek Industries is van Steam afgehaald wegens een copyright-claim van Activision. De indie shooter zou namelijk verschillende wapendesigns geplagieerd hebben van Call of Duty: Advanced Warfare en Call of Duty: Black Ops III.

David Passel van Trek Industries liet het nieuws weten via de Steampagina van Orion: Prelude, een andere game van Trek Industries. De man citeert een stukje van het verzoek, afkomstig van Activision, om Orion offline te halen. Volgens hem beweert de uitgever dat Orion wapenart gebruikt van zowel Advanced Warfare als Black Ops 3, meer bepaald van de M8A7 rifle, de Haymaker rifle en de Bal-27 rifle.


Orion werd offline gehaald zonder een voorafgaande waarschuwing van Activision of Valve. Dankzij de Steam Summer Sale ging de game over de digitale toonbank voor $ 0,49 in plaats van $ 0,99.

Polygon contacteerde Trek Industries en in een statement aan de website is duidelijk dat de ontwikkelaar zwaar teleurgesteld is. Omdat de game van Steam gehaald is, kregen de inkomsten van de studio een ferme deuk en werd ook het imago van de ontwikkelaar schade toegebracht, aangezien ze nu beschouwd worden als schaamteloze dieven.

Trek Industries ziet de claim van Activision als vals en meldt dat ze zich niet bewust waren van eventuele gelijkenissen in wapendesigns. De studio beweert dat hun wapen gebaseerd is op een futuristische M1 Garand, waardoor men kan stellen dat zowel het design van Orion als dat van Call of Duty een echt wapen plagieert.

Op Reddit doken verschillende vergelijkingen op, dus oordeel vooral zelf:

Orion

Enkele van deze komen uit een video die onlangs gepost werd op YouTube met de naam ‘Every Man’s Sky‘. Het is niet duidelijk welke designs in de game zaten toen-ie offline gehaald werd. Hieronder nog een vergelijking:

orion2

REACTIES (1)

  1. SvenT23

    Fucking hell Activision, alle wapens lijken nu eenmaal veel op elkaar.
    Ik wed dat als we zo onderdelen van wapens bij elkaar sprokkelen we ook genoeg gelijkenissen kunnen vinden tussen hun wapens en bijvoorbeeld die van Resistance 1 …

Een reactie achterlaten