fbpx

Dierenrechtenorganisatie uit kritiek op Far Cry 5

De Duitse tak van PETA (People of the Ethical Treatment of Animals) heeft een statement online geplaatst waarin ze hun ongenoegen uiten over Far Cry 5. De dierenrechtenorganisatie keurt af dat het spel mensen aanzet tot hengelen (vissen). In hun ogen houdt de virtuele vertaling van de vissport geen rekening met het trauma dat de vissen oplopen door deze activiteit.

Concreet zegt marinebioloog Tanja Breining het volgende in het statement:


Vissen betekent de vis in een val lokken, hem angst aanjagen, enkele minuten zonder adem zetten en een ongewenst lange doodstrijd geven voor de visser hen van kant maakt. Een vis is een iemand en geen ding. Far Cry 5 promoot vissen op een verkeerde manier.

PETA onderbouwt de kritiek op Far Cry 5 door verschillende studies te citeren waarin het leven van vissen beschreven staat. Specifiek haalt het de emoties aan die de dieren beleven wanneer ze uit het water gehaald worden. Ook een getuigenis van Paul McCartney wordt erbij betrokken, de Britse popzanger werd vegetariër door de hengelsport.

Op Reddit uiten heel wat Far Cry 5-spelers hun ongenoegen over de dierenrechtenorganisatie. Ze menen dat PETA hypocriet is om een spel met virtuele dieren vingerwijzend te bekritiseren terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor de dood van duizenden dieren (de organisatie laat jaarlijks duizenden katten en honden inslapen in de Verenigde Staten).

Een reactie achterlaten