fbpx

Dierenrechtenorganisatie PETA eist dat Far Cry 6 wordt aangepast

Far Cry 6

PETA is niet opgezet met de Far Cry 6. De shooter verheerlijkt volgens de dierenrechtenorganisatie geweld tegen dieren en dat is ongehoord. De organisatie heeft vooral problemen met de hanengevecht mini-game en eist dat Ubisoft meteen stappen onderneemt en de mini-game uit Far Cry 6 haalt.

Het is de Latijns-Amerikaanse tak van de organisatie die op hun website de kat de bel aanbond. In Far Cry 6 kan je via een mini-game deelnemen aan hanengevechten en dat geeft volgens PETA een verkeerd signaal aan de jeugd.


Volgens PETA Latino verheerlijkt Far Cry 6 op die manier dierenmishandeling en dat hoort niet thuis in een videogame. PETA vergelijkt Far Cry 6 ook met het geweld in Mortal Kombat en eist dat Ubisoft de mini-game vervangt door een versie die geweld niet verheerlijkt.

Ons lijkt het straffer dat hanengevechten in Cuba nog steeds legaal zijn. En Cuba is niet toevallig het land waarop Ubisoft de setting van zijn Far Cry 6 heeft gebaseerd. Misschien daar eerst even werk van maken, PETA?

Far Cry 6 is trouwens niet de enige game waar PETA het moeilijk mee heeft. Zo eiste de organisatie ook dat de makers van Farming Simulator 17 beelden van het slachten van varkens aan de game zou toevoegen. Dit om het leven op de varkensboerderij realistisch weer te geven. De ontwikkelaars gingen niet in op de eis.

maxresdefault

PETA Far Cry 6

Een reactie achterlaten