fbpx

DICE onthult plannen voor eerste jaar van Battlefield 2042

BF2042 1

Vanaf vrijdag ligt Battlefield 2042 in de rekken, maar voor het eerste online seizoen van de game moeten we wachten tot volgend jaar. Dat maakte ontwikkelaar DICE bekend via een nieuwe blogpost op de officiële website van de shooter.

In de blogpost is te lezen dat het eerste in-game seizoen ergens in 2022 start. Het eerste jaar van de game wordt opgedeeld in vier seizoenen. Elk seizoen brengt een nieuwe battle pass met zich mee, een nieuwe Specialist en nieuwe maps. Daarnaast belooft DICE ook nieuwe updates voor Portal Mode, zodat spelers nog meer mogelijkheden hebben om de gekste oorlogsscenario’s in elkaar te boksen.


Wanneer het eerste seizoen exact van start gaat, is niet bekend, al belooft de studio begin 2022 meer details. Wij gokken dat het eerste seizoen eind januari van start gaat. Verwacht in ieder geval een battle pass, een Specialist, een map en wat nieuwigheden voor Portal Mode. Uiteraard zal het overkoepelende verhaal ook verdergezet worden, dus krijgen we misschien hier en daar nog een cutscenen om alles in context te plaatsen.

Hoeveel een Battle Pass zal kosten, is niet bekend. Wie de Gold of Ultimate Edition van de game koopt, heeft meteen een Year 1-pass in huis die je toegang geeft tot de vier Battle Passes van 2022. Voor de consoleversie van Gold Edition betaal je €99,99 en de Ultimate Edition kost €119,99.

Tot 2022 kan je voorlopig aan de slag met het Pre-Season. Zo krijg je wekelijkse Missions & Rewards, Limited Time Modes, Creator Spotlights, extra’s in Battlefield Portal en nog veel meer.

Battlefield 2042 verschijnt officieel deze vrijdag. Sinds 12 november kunnen spelers die de Gold of Ultimate editie hebben besteld, de game al spelen.

Een reactie achterlaten