fbpx

Deze officiële PlayStation VR controller bedien je met… je voeten

Wie een PlayStation VR in huis heeft, weet dat bewegen soms geen evidentie is voor het platform. Speel je met de DualShock 4, dan moet je de intuïtieve motion controls opgeven. Speel je met de PlayStation Moves, dan is teleporteren je enige optie. Daarom introduceert Sony het gelicenseerde 3dRudder.

Het idee is eigenlijk simpel. Het 3dRudder lijkt op het eerste gezicht op een cirkelvormig balance board. Al kan je hier niet op gaan staan en effectief lopen of wandelen. Je plaats het toestel gewoon onder je voeten. Vooruit lopen? Dan kantel je het 3dRudder naar voren. Hoe verder het toestel kantelt, hoe sneller je in-game beweging.


Volgens de PlayStation Blog werkt het toestel zeer goed. Je kan stappen, sprinten en draaien zonder problemen en halt houden wanneer je wil. De bediening gebeurt trouwens volledig met je voeten, want er staan geen extra knoppen op. In totaal worden er zo’n 25 games ondersteund bij de launch.

Ideaal dus als je motion controls en vrije beweging wil combineren in Skyrim VR, dus hopelijk wordt ondersteuning voor het 3dRudder ook daarin geïntegreerd. Eerlijk gezegd blijven wij het onnatuurlijk vinden dat je dan nog steeds op een stoel zit. Maar goed, je kan niet alles hebben, zeker?

Het 3dRudder lanceert op 17 juni voor 119 euro.

Een reactie achterlaten