fbpx

Deze PS4-accessoires zijn compatibel met PS5

PS4 dualshock

Sony heeft via de PlayStation Blog bekendgemaakt welke PS4-accessoires ook op de PlayStation 5 zullen werken. En dat is veel meer dan je oorspronkelijk zou denken.

PlayStation 5-games spelen met je ouwe, trouwe PS4-controller? Dat zit er niet in. De PS5 ondersteunt wel de DualShock 4 voor PS4-games die backwards compatible zijn. Mocht je de nieuwe DualSense niet willen gebruiken voor je bestaande PS4-games, dan kan je dus simpelweg je DualShock 4 aankoppelen.


Wat betreft PlayStation VR zullen de PlayStation Move controllers en PlayStation VR Aim controller werken met de ondersteunde games op PlayStation 5. Ook de PlayStation 4 camera werkt op de PS5, al heb je er wel een speciale adapter voor nodig. Die zal Sony gratis verkrijgbaar maken voor alle PlayStation VR-gebruikers. Hoe je die adapter precies kan aanvragen, is nog niet bekend.

Ook speciaal gelicenseerde controllers, zoals racesturen, flight sticks en arcadesticks zullen compatibel zijn met PS5 en alle ondersteunde PS4-games. Even door het luchtruim vlammen met deze stuurknuppel of vijanden tot moes slaan met de Nacon Arcade Stick zou dus geen probleem mogen zijn.

Zelfs de bestaande headsets voor PlayStation 4, zoals de Platinum and Gold Wireless Headsets, of draadloze third-party headsets, zoals de RIG-hoofdtelefoons van Plantronics, die aan te sluiten zijn via USB of audio jack, zouden volgens Sony probleemloos werken.

Natuurlijk stelt Sony dat er zich altijd problemen kunnen voordoen, dus raadt de uitgever aan om bij twijfel de fabrikant van het product te contacteren.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

REACTIES (1)

  1. Mattias

    Waarop de s dit gebaseerd stuur me een dm op facebook

Een reactie achterlaten