fbpx

Deze gaming service heeft de meeste storingen

Gaming

Hoewel er vaak geclaimd wordt dat pc het beste gameplatform is, krijgt het pc master race het vaakst te kampen met storingen en downtime. Althans als je games speelt via Steam. Dat kwam aan het licht via een onderzoek van ToolTester, dat met zijn website Downdetector naging welk platformen het meest geplaagd worden door technische problemen.

ToolTester publiceerde onlangs een lijst van 30 websites en services, die het vaakst offline waren tijdens de 12 maanden voorafgaand aan 25 juni 2021. Het onderzoek werd gevoerd in zowel de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en levert een leuk overzicht op.


In de VS was Discord de koning van downtime met zo’n 129 storingen. Runner-up is Steam, dat 99 storingen ondervond.

Consoles deden het daarentegen een stuk beter. Zo kende Xbox Live 63 technische pannes, terwijl PlayStation Network er 49 keer uit lag. Nu goed… dat de consoles het beter deden is een licht overstatement, want beide platformen haalde de top-10 van vaakst verstoorde services.

Opvallend is wel dat de problemen in Europa een pak erger zijn. Zo haalde Steam in onze contreien in vierde plaats in de lijst met maar liefst 177 technische storingen.

Toch deden ook hier de consoles het een pak beter. Xbox Live ging bijvoorbeeld 102 keer offline, terwijl PlayStation Network er 90 keer uit lag.

Zoals in Amerika, haalden alle gaming platformen ook in Europa de top-10. Dat gezegd zijnde, weten we dankzij ToolTester nu welk gaming platform het beste is. Althans op vlak van technische storingen. PS Master Race?

Een reactie achterlaten