fbpx

Zo word je een officiële Pokémon professor

Wil je jouw Pokémonhobby naar een nieuw level tillen? Neem een voorbeeld aan de 33-jarige Abdallah, hij is officiële Pokémon professor en vliegt de wereld rond om als scheidsrechter op te treden tijdens toernooien. Dit allemaal op kosten van The Pokémon Company.

Abdallah Khenissi woont in Lille en speelt al van kindsbeen af met Pokémonkaarten. Maar kennis van de kaartgame is niet voldoende om Pokémon professor te worden. Je moet tenminste 18 jaar zijn en online een examen afleggen. Hierin wordt je kennis over spelregels en toernooiprocedures getest. Wie geen 80% haalt, valt onverbiddelijk af. Daarna moet je ook jouw kunnen tonen tijdens een toernooi met minimum 100 spelers.


Een Pokémon-professor kan ook stijgen in level. Maar daarvoor moet je telkens een nieuw examen afleggen. En vloeiend Engels spreken, wat niet zo evident is voor een Franstalige als Abdallah. The Pokémon Company voorziet ook bijscholingen zodat professors weten hoe ze moeten omgaan met verliezende deelnemers, huilende kinderen of valsspelers.

Als Pokémon professor ontvang je géén maandloon, maar mag je wel de wereld rondvliegen om kampioenschappen in goede banen te leiden. Een Pokémon professor verdient met elk toernooi bovendien ook credits die hij of zij kan spenderen in een Pokémon shop, exclusief voor professors. Daar kunnen ze speciale Pokémon items kopen, zoals shirts, petten of exclusieve Pokémon cards.

Het belangrijkste nieuws: je kan ook officiële professor worden in Pokémon videogames! Zoals Sword & Shield die net is uitgekomen. Als je 18 bent tenminste. Alle regels en voorwaarden kan je checken op de officiële website.

Een reactie achterlaten