fbpx

Deze Character Creator van Unreal maakt fotorealistische gamepersonages

Ontwikkelaar Epic Games heeft de MetaHuman Creator onthuld. Dat is een character creator app, die gebruik maakt van de Unreal Engine om fotorealistische personages te maken. Epic Games wil de app aanbieden als service voor andere ontwikkelaars, zodat die in geen tijd realistische personages kunnen maken voor hun game.

Volgens Epic kan je met de MetaHuman Creator een personage ontwerpen in slechts een uur, terwijl dat anders weken of zelfs maanden kan duren. Hoe gaat dat dan in zijn werk? De Unreal Engine maakt voor de app gebruik van een cloud database met allerlei menselijke verschijningen en emoties. De Metahuman Creator combineert daarna verschillende varianten in een ‘plausibele en natuurlijke manier, op basis van verschillende parameters’.


Zoals in de meeste Character Creators, kunnen designers ook hier vertrekken van een model dat gebaseerd is op verschillende presets. Vervolgens kunnen ze kiezen uit 30 verschillende haarstijlen en 18 verschillende lichaamstypen, die ze ook nog kunnen aanpassen. Zowat alle lichaams- en gezichtskenmerken kan de animator vervolgens met enkele muisklikken aanpassen.

Cool is dat designers een personage volledig kunnen creëren via hun webbrowser. Eenmaal het af is, kunnen ze het bestand downloaden en beginnen animeren via externe programma’s. In de komende maanden start Epic Games alvast met een early access, zodat verschillende studio’s er al eens mee kunnen experimenteren.

Als dit de standaard wordt voor personages in games, dan staat ons een mooie en vooral hyperrealistische toekomst te wachten.

Een reactie achterlaten