fbpx

Devil May Cry 5 heeft microtransacties om je personage te upgraden

Devil

Devil May Cry 5 hoeft niet per se een moeilijke actiegame te worden. Tijdens Tokyo Game Show is namelijk gebleken dat uitgever Capcom microtransacties heeft ingebouwd zodat spelers kunnen betalen om de hoofdpersonage te upgraden.

Hoe gaat dat juist in zijn werk? Fans van de reeks weten ongetwijfeld dat elke verslagen demon een portie rode orbs dropt. Hiermee kan je moves vrijkopen en skills upgraden. Capcom biedt nu de optie om die met echt geld te kopen, zodat je in geen tijd met een supersterke Dante of Nero aan de slag kan.


Gamespot sprak met gameregisseur Hideaki Itsuno en vroeg waarom een dergelijk systeem – zeker na de recente controverse rond loot crates – überhaupt in de game zit. Zijn antwoord:

“Het is een optie die we spelers willen geven. Als gamers tijd willen besparen en op deze manier moves willen unlocken, moet dat kunnen. Natuurlijk ben je niet verplicht om alles te kopen. Spelers moeten de game spelen zoals zij dat willen.”

Of het de ervaring zal beïnvloeden is onduidelijk. Eerlijk gezegd zien wij het er ook het nut niet van in. Devil May Cry veteranen kiezen ongetwijfeld altijd voor de klassieke progressie.

Een reactie achterlaten