fbpx

Devil May Cry 5 gecensureerd op PS4

Allicht zijn er afgelopen weekend heel wat demonen afgeslacht in Devil May Cry 5. En terecht, want de game schopt volgens onze immer reviewer Maxim serieus kont. Toch is er een zekere cutscène die spelers in de haren doet krabben. Let wel, de tekst hieronder bevat SPOILERS!

Zo is er een scène waarin Dante zijn blonde vriendin Trish redt uit de klauwen van een demon. Als het monster haar loslaat, zie je dat ze naakt is. Dante vangt haar op en legt haar iets verderop neer.


En nu komt het, want tijdens die verplaatsing is de naakte derrière van Trish zichtbaar. Althans in de pc- en Xbox One-versie, want op PS4 wordt het zitvlak van de dame gecensureerd door een lichtreflectie, net alsof het licht van Dante’s bike erop schijnt. Al kan de Infinity Gauntlet van Thanos er ook iets mee te maken hebben.

De censuur zou enkel voorkomen in de westerse PS4-versie en niet op Xbox One of PC. Een vreemde beslissing, want als Sony geen afbeeldingen van derrières meer toelaat, vrezen wij voor games als Cyberpunk 2077, een toekomstige Mass Effect en zelfs Dragon Age 4. Om nog maar te zwijgen van Dead or Alive.

Laat trouwens weten in de comments wat jij van de scène vond. Devil May Cry 5 nog niet in huis gehaald? Check onze review want wij vonden het een heerlijke actiegame.

Een reactie achterlaten