fbpx

Destiny 2

Of Destiny 2 meer van hetzelfde is? Op het eerste gezicht wel. Bungie serveert alweer een vernuftige spelwereld, uiterst bevredigende knalwerk en een lootsystem dat zelfs de grootste azijnpisser tot gewillig grinden aanzet. Maar tegelijk voert Bungie een hele resem aanpassingen en verfijningen door die deel 2 sequel grootser en beter maken dan zijn voorganger.

Eerst en vooral zetten de jongens van Bungie één van hun grootste fouten recht: het verhaal houdt dit keer wel steek en laat je kennismaken met de vier werelden die Destiny 2 rijk is. Of de scenaristen bij Bungie er ook een Oscar mee zullen winnen? Nee, maar de verhaalvertelling is duidelijk, afwisselend en meeslepend genoeg om ons twaalf uur lang te vermaken. En vaak te verwonderen. De grootsheid van de omgevingen, de buitenaardse vista’s en visuele hoogstandjes die Bungie uit zijn mouw schudt, zijn reden genoeg om stante pede een 4K-tv in huis te halen.

Op contentvlak kan Destiny 2 best overweldigend overkomen. Dit universum barst van de nevenactiviteiten. Die verhalende Adventure-missies zitten vernuftig in elkaar, loot dungeons leiden je naar geheime gebieden met bijhorende lootkisten en dan is er nog een waslijst aan publieke events, Strikes en de befaamde Raids. En dan heb je niet eens je dikke teen in het competitieve bad van The Crucible gedipt. Kortom, dit keer bepaal je zelf hoe je jouw weg naar de endgame wil grinden. Ons advies: doe het in co-op. Destiny 2 is ontworpen om samen te spelen en dat raden wij iedereen aan. Word lid van een clan, spreek met vijf vrienden af om urenlang een Raid te tackelen of hok samen met wildvreemden tijdens publieke events. Want enkel zo word je beloond met exotische wapentuig en unieke gear. O ja, en met een shooterervaring die je bij de top binnen het genre mag rekenen.

[thb_gap height=”30″]
8.7
  • eindelijk verhaal
  • visueel verbluffend
  • grinden is verslavend
  • Bungies nieuwe shaderpolitiek

BESLUIT

Een reactie achterlaten