fbpx

Destiny 2: Beyond Light is stevig knallen tussen betaalmuren

Destiny 2 beyond light 1

Beyond Light is de nieuwste uitbreiding voor de intussen gratis geworden basisgame van Destiny 2. De vorige expansies Forsaken en Shadowkeep werden op gemengde reacties onthaald, maar misschien kan deze Beyond Light weer wat vers bloed in Destiny 2 pompen?

destiny 2

The truth is out there

We moeten bekennen dat we voor wat betreft de plot van Destiny al een tijdje het spoor bijster zijn. Veel gewauwel over The Fallen, de Traveller en The Darkness waar we nu eindelijk meer zouden over te weten komen, maar om kort te gaan: het is lastig om als het verhaalspoor nog niet bijster te zijn.


De nieuwe slechterik Eramis komt met The Fallen haar plek in het universum weer opeisen. Ze wil wraak nemen op the Traveller die haar volk in de steek liet. Daarvoor gebruikt ze Stasis, een ijskracht die zowel haar als haar volgelingen extra gevaarlijk maakt. Ook jij krijgt Stasis in handen, wat zorgt voor heel wat coole gadgets en loot die gebruik maken van deze nieuwe elementaire kracht. Zo kan je bijvoorbeeld de grenade launcher Salvation’s Grip oppikken en met zijn projectielen je vijanden bevriezen.

De nieuwe wapens en nieuwe gear zijn bij momenten zelfs zo dik gezaaid dat het geen uitzondering is om stuff te vinden die 10 levels boven je huidige klasse zit. Daarenboven krijg je heel wat nieuwe missies voorgeschoteld op de nieuwe bestemming Europa, waardoor de campaign van Beyond Light echt wel sterk is. Vooral de baasgevechten zijn pittig genoeg om je aan de slag te houden. Speelde je trouwens Destiny al eerder op een ander platform, dan kan je nu via de handige cross-play functie je Guardian overdragen naar Destiny 2 BL en meteen in de actie duiken.

destiny 2 beyond light

Lijvig shootfest

Op vlak van gameplay en content is deze Beyond Light een lijvige uitbreiding. Of beter: zeg maar reboot die de strakke shooter-gameplay van Destiny laat schitteren. Ook het winterlandschap van Europa met zijn veranderende weersomstandigheden is bij momenten best cool. Die sneeuwstormen zien er weergaloos goed uit op onze Xbox Series X.

Het probleem zit nu vooral in de basisgame van Destiny 2. De nieuwe Beyond Light-update schrapt immers zo maar eventjes vier planeten en alle bijhorende missies en activiteiten. Het komt hier op neer: zowat alle content behalve de Earth Death Zone zit nu vergrendeld achter een betaalmuur. Waardoor de basisgame nu wel heel karig wordt. Zo vereist The Tangled Shore immers de uitbreiding Forsaken, voor de maan moet je dan weer Shadowkeep aanschaffen en wil je knallen en looten in Europa, dan kan je niet anders dan deze Beyond Light in huis halen. De beslissing om de reeks na de flauwe launch plotsklaps free-to-play te maken, is bij dezen zo goed als ongedaan gemaakt.

Begrijp ons niet verkeerd. De actie blijft geslaagd en hardcore spelers kunnen dankzij Beyond Light opnieuw aan de slag om die 1200 power level soft cap te gaan bereiken. En ja, de belofte van nog meer nieuwe content klinkt best goed. Maar voor nieuwe spelers is Destiny een best dure aangelegenheid geworden, toch als je voldoende content wil om aan de slag te blijven.

Met Beyond Light vindt de reeks weer wat van zijn vergane glorie terug, maar dat betaalmodel van Bungie blijven we toch bedenkelijk vinden. Hopelijk komen ze snel aanzetten met nieuwe content. 

7.0
  • dynamisch weersysteem
  • lijvige campagne
  • stasis is écht cool
  • véél goede loot
  • cross play
  • niet meer free-to-play

BESLUIT

Een stevige en sterke uitbreiding voor Destiny 2 met een goed uitgewerkte campagne. De keerzijde van de medaille is echter dat je nu voor zowat alles dient te betalen in deze zogenaamde free-to-play-shooter. Bummer!

Een reactie achterlaten