fbpx

Derde uitbreiding Final Fantasy XIV heeft releasedatum

Square Enix heeft de releasedatum bekendgemaakt van Shadowbringers, de derde expansie van de MMORPG Final Fantasy XIV. De uitbreiding ligt vanaf 2 juli in de rekken, al kunnen spelers met een pre-order al op 28 juni mee aan de slag.

De bekendmaking gebeurde natuurlijk live op het fanfest in Parijs (waar onze reporter Maxim ook aanwezig was), al konden spelers over de hele wereld meekijken via livestream. Square Enix gaf trouwens meteen wat meer info over Shadowbringers. De expansie zet het verhaal van de main game en de vorige uitbreidingen, Heavensward en Stormblood verder met een waaier aan coole features. Zo wordt de level cap verhoogd naar level 80 en kunnen spelers aan de slag met de Viera, een nieuw ras waartoe ook Fran uit Final Fantasy XII behoort. Daarnaast wordt een nieuwe job geïntroduceerd. De Gunbreaker heeft een gunblade als wapen en neemt de rol van tank op zich.


Check hieronder de reveal van het Viera-ras en de Gunbreaker job. Bovenaan het artikel kan je de verlengde reveal trailer van Shadowbringers bekijken.

Een reactie achterlaten