fbpx

Dead Rising 4 krijgt updates op vraag van fans

Capcom heeft bekendgemaakt dat het Dead Rising 4 zal updaten met enkele features die door de fans werden aangevraagd. Alle updates en extra content zitten natuurlijk al in de PS4-versie, die op 5 december verschijnt. Maar ook voor Xbox One en PC wordt er een update gelanceerd.

Eerst en vooral zal Capcom de AI van menselijke vijanden in Dead Rising 4 sterk verbeteren, zodat ze slimmer gebruik maken van cover, aanvallen blokkeren met schilden en regelmatig tegenaanvallen inzetten. Specifiek zullen ook de Maniacs, een bepaalde soort vijand, een make-over krijgen. Maniacs krijgen bijvoorbeeld nieuwe wapens, die je kan stelen als je ze om zeep helpt. Daarnaast kunnen Maniacs ook minions oproepen, om je het leven nog zuurder te maken.


Daarnaast worden er ook zes nieuwe Distress Calls ingevoerd. Als je eentje ontvangt van een burger in nood, kan kiezen om te reageren of niet. Indien je de goedzak uithangt, mag je de jonkheer of – vrouwe gaan helpen door hun missie aan te nemen en zoveel mogelijk breinvreters om zeep te helpen. Capcom belooft alvast een paar leuke scenario’s.

Tot slot wil het ontwikkelingsteam ook het algemene gevoel van de game-ervaring verbeteren. Zo krijgen we snellere controller-respons, sneller aanvallen, zombies die zich sneller bewust zijn van Frank, agressievere achtervolgingen, betere wapendistributie, betere zombie-AI en nog veel meer. Enfin, gewoon een director’s cut van Dead Rising 4, dus.

Dead Rising 4 ligt vanaf 5 december in de rekken voor PS4, met de nieuwe update die ook verschijnt voor Xbox One en pc. Bij wie staan er een paar rotte breinen op het sinterklaas- of kerstmenu?

Een reactie achterlaten