fbpx

Dead or Alive 6

dead or alive 6 review

Over de welgevormde dames van Dead or Alive is er al genoeg virtuele inkt gevloeid. O wee als het decolleté van Kasumi & co te diep is, want dan grijpt de #metoo-menigte naar toorts en hooivork. Puriteinse onzin, vinden wij. Ons zal je eerst en vooral niet horen klagen over de strak verpakte derrières en waggelende boezems. Want zeg nu zelf: knappe dames zijn toch veel beter verteerbaar dan het gore geweld uit pakweg Mortal Kombat? Vandaag de dag mag geweld, maar vrouwelijk bloot niet. En net door die ingesteldheid vergeten reviewers vaak te kijken naar de fraaie fighting game die onder het controversiële schoon zit. Iets waar wij ons niet aan laten vangen.

Vloeiende variatie

Als knokspel is Dead or Alive 6 immers écht geslaagd. Gevechten zijn heerlijk vloeiend, zowel om te spelen als om naar te kijken. Het knoksysteem bouwt verder op de mechanismen van deel 5 met punches, kicks, throwsen holds. De complexiteit blijft behouden, maar tegelijk is deze telg stukken toegankelijker. Zo zijn knoppencombo’s van bepaalde technieken gelijk getrokken voor alle personages, terwijl de kunst om je vijand te jongleren nog steeds een uitstekende timing vergt. Nieuw is de coole Rush Attack: een verpletterende combo die nooit té krachtig aanvoelt, maar wel het tij van een gevecht dramatisch kan keren. Instapklaar voor beginners dus, al ben je absoluut geen pro van vandaag op morgen.


Bakken content

Gelukkig zijn er een flink aantal modi om je op weg te helpen. Via Training leer je probleemloos de moves van elke vechtjas kennen en in Combo Challenge moet je de aanvallen zo vloeiend mogelijk aan elkaar rijgen. Onze favoriete modus? DOA Quest, waarin je gevechten moet voltooien onder bepaalde voorwaarden, wat zorgt voor extra uitdaging. De verhaalmodus op zich stelt helaas weinig voor – zo zijn we het ook gewoon van de reeks – al worden nieuwkomers meteen geïntegreerd in het vrij oppervlakkige universum van Dead Or Alive. Wie klaar is voor een echte uitdaging, kan een bezoekje wagen aan de online boksring, die deze keer godzijdank wel naar behoren werkt. Connectieproblemen steken slechts af en toe de kop op, waardoor de online ervaring als best solide kunnen bestempelen. En da’s al heel wat voor de reeks.

Mooie vormen

Hah, die tussentitel trok je aandacht, niet? Al doelen we niet zozeer op de rondingen van de dames, maar eerder op de visuele krachtpatserij die Team Ninja op onze 4K tv tovert. Dead or Alive 6 is zonder twijfel de mooiste fighter die je op dit moment kan vinden. De personages zien er stuk voor stuk geweldig gedetailleerd uit en ook omgevingen zijn goed verzorgd, met interactieve elementen die gevechten nog intenser maken. Cool detail: knokpartijen laten schrammen, vuil en zweet na op de vechters. Hier en daar wordt in beperkte mate zelfs kledij vernield. Helaas gebeurt dat alleen bij een ultieme aanval. Wat ons betreft had Team Ninja daar nog iets verder in mogen gaan. Vergelijkbaar met wat Dragon Ball doet: kleine scheurtjes en gaten voor een ruige, beschadigde look.

Volgrinden, die kleerkast!

Over kledij gesproken: Dead or Alive 6 biedt een lading vrij te spelen outfits. Van gekke Japanse outfits tot lingeriepakjes die de sexy roots van de reeks verraden. Spijtig genoeg koos Team Ninja voor een tergend trage manier om de outfits te ontgrendelen. Zo krijg je na elke online match outfit-currency. Heb je er genoeg van bijeengesprokkeld voor een outfit? Dan moet je vervolgens je plunje nog kopen met spelerspunten. Omslachtig als de pest, zeker als je weet dat de game enorm zuinig is met de currency. Nu goed, de beste outfits arriveren allicht via veel te dure seizoenspassen waar de reeks bekend voor staat. Wij houden ons hart én ons portemonnee nu al bang vast.

8.2
  • veel content
  • toegankelijk én diep vechtsysteem
  • supervloeiende gevechten
  • mooiste knokspel op de markt
  • mager verhaal
  • grinden voor outfits

BESLUIT

Dead or Alive 6 is even toegankelijk als diepgaand. Dankzij het puike vechtsysteem en de visuele krachtpatserij mag deel 6 trots naast de andere reuzen in het genre staan.

Een reactie achterlaten