fbpx

Dead or Alive 6 verschijnt in 2019

Team Ninja heeft nieuwe gameplay van Dead or Alive 6 onthuld. Samen met een releasedatum. De fighting game verschijnt begin 2019 voor PS4, Xbox One en PC.

Opvallend: de boezems van de vrouwelijke fighters – toch wel één van de uithangborden van de reeks – hebben niet langer hun eigen zwaartekrachtwetten. De makers willen immers de zaakjes iets volwassener aan te pakken. Spijtig, want nu kan je een verloren match niet meer wijten aan die euh… afleidingen.


Wel een goede zaak is dat de basisgameplay van de reeks behouden blijft. Bovendien is-ie krachtiger – en toegankelijker – dan ooit. Dead or Alive introduceert namelijk een ‘Rescue button’, waardoor de grootste amateur zelfs een professionele smoelenklopper lijkt.

Dat gezegd zijnde, blijft het populaire en vernuftige counter-systeem van de reeks wel bestaan. Ook de arena’s krijgen een kleine make-over, waardoor interacties met de omgeving subtieler, maar minstens even cool zijn. Met een even grote impact op de gameplay.

De Amerikaanse website IGN mocht al een eerste keer aan de slag met de game. Wie nog meer details wil verslinden over Dead or Alive 6, kan hier terecht.

Een reactie achterlaten