fbpx

Dead Island 2 is nog steeds in ontwikkeling

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat uitgever Koch Media Dead Island 2 aankondigde. Die reveal vond immers plaats op E3 2014. Sindsdien werd met geen woord meer over gerept. In 2017 bevestigde de uitgever dat de game nog steeds in ontwikkeling is, maar opnieuw werd het stil. Tot nu, want CEO Klemens Kundratitz van Koch Media heeft eindelijk laten weten waarom het zo lang duurt.

Toen GI.biz de man vroegen hoe het zat met de game, antwoordde hij het volgende:


“Dead Island is een zeer belangrijke game voor ons en we moeten alle details correct hebben. Het spel moet uitstralen dat we enorm veel aandacht in hebben gestoken. Toegegeven, de ontwikkeling is momenteel in handen van een derde studio, maar wij willen beoordeeld worden op het eindproduct. We zijn ervan overtuigd dat Dead Island 2 een kick-ass zombie game wordt.”

Oorspronkelijk zou Techland de game ontwikkelen, maar die studio had het indertijd te druk met Dying Light. Dead Island 2 werd daarom toevertrouwd aan Yager (Spec Ops: The Line), dat het spel in de zomer van 2015 in de rekken zou droppen. Toch werd intern beslist om de game alweer te verhuizen. Dit keer naar Sumo Digital in 2016.

Uiteindelijk nam Dambuster Studios begin dit jaar de productie over. Kan uiteraard niet gezond zijn voor het eindproduct, maar als we de CEO van Koch mogen geloven, wordt er toch veel liefde in het project gestoken. Enige wat nu nog ontbreekt, is een releasedate.

Een reactie achterlaten