fbpx

De serie van Quantum Break staat niet op disc

De live-action serie van Quantum Break zal niet op het schijfje van de game staan. De wijziging komt er omwille van plaatsbesparing op de drager en de harde schijf van de Xbox One of pc. Er zijn veertig verschillende varianten van het verhaal waardoor de omvang van de televisieserie groter is dan verwacht.

Terwijl de game het verhaal volgt van het hoofdpersonage, krijgt de antagonist meer achtergrond via de serie. Greg Louden, de narrative designer bij Remedy, lichtte kort toe waarom ze voor de keuze van streaming gaan:


Door jouw keuzes krijg je andere varianten te zien van de show. Daarnaast zijn er ook ‘Quantum Ripples’ die een soort van verwijderde scènes van de serie vrijspelen. Als resultaat van jouw keuzes zullen sommige episodes langer of korter zijn. Wanneer we definitieve data-omvang te zien kregen, dan was streaming de evidente keuze.

De verschillende episodes kunnen wel nog gedownload worden op Xbox One en pc. Er bestaat wel een verschil tussen de twee platformen: console-gebruikers krijgen een resolutie van 1080p terwijl de pc-eigenaars kunnen genieten van 4K-kwaliteit.