fbpx

De accessoires voor Nintendo Switch zijn best prijzig

De Nintendo Switch is een console die je op veel verschillende manieren kan gebruiken. Wil je de console optimaal benutten, dan heb je veel accessoires nodig. En de prijzen die Nintendo op die verschillende accessoires heeft geplakt, is erg hoog. Lokaal mini-games met vieren spelen is Ffntastisch, maar je betaalt je er wel blauw voor.

De Joy-Con-controller bijvoorbeeld kost 50 dollar. Niet duur zou je denken in vergelijking met andere consoles. Wel duur als je weet dat dit de prijs per helft is. Zo heb je een linkse en een rechtse Joy-Con nodig, want beide controllers hebben andere functionaliteiten. Nintendo verkoopt de linkse en rechtse samen voor 80 dollar. Om die tot één controller om te vormen, heb je echter ook de Charging Grip nodig. En die kost dan weer 30 dollar. Totaalprijs voor een volwaardige extra Joy-Con-controller: 110 dollar.


znezaghid9jtmntgqxlgWil je liever een grotere controller? Dan is er de Pro-controller, die groter en robuuster dan de Wii U-variant. Die draagt een prijskaartje van 69,99 dollar. Een extra dockingstation zodat je de Switch ook op een tweede televisiescherm kan aansluiten? Daarvoor moet je dan weer 90 dollar neertellen. Behoorlijk prijzig voor een docking station.

Uiteraard gaat het hier om de Amerikaanse prijzen. De verwachting is dat de Europese prijzen hetzelfde zullen zijn. Begin alvast te sparen.

REACTIES (2)

 1. Toshiya Hosten

  Dit review is belachlijk. Stoch een normaal prijs? Je getaald toch ook +-70 euro voor een nieuwe Ps4 of Xbox Controller?
  Niet beginnen zagen hé!

  • Yannick

   Voor een DualShock 4-controller is de officiële retailprijs 59,99 euro (20 euro minder dan de standaard Joy-Con-controllers). In vergelijking met de concurrentie zijn ze dus best prijzig ;). Daarbovenop komt waarschijnlijk nog de prijs van een houder (29,99 euro) en zit je in totaal al aan een prijskaartje van 109,98 euro voor een ‘volwaardige’ controller voor de Nintendo Switch.

   De Pro-controller is ook een optie (kost met een prijskaartje van 69,99 – 74,99 euro meer dan een DS4 of Xbox One-controller), maar daar boet je in op bepaalde functies die je nodig hebt om andere games te kunnen spelen. Dus meer dan waarschijnlijk gaan de meeste spelers voor de Joy-Cons opteren.

Een reactie achterlaten