fbpx

Bedenkers van Burnout brengen Dangerous Driving uit

De Burnout-games zijn vooral bekend om hun agressieve rijstijl en badass crashes, maar tegenwoordig kiezen veel games voor realisme. Twee veteranen van Criterion Games hebben daarom hun eigen studio opgericht en brengen spectaculaire, over-the-top races terug met Dangerous Driving.

Alex Ward, de creative director van Burnout, en Fiona Sperry, de executive producer van de reeks, verlieten in 2013 EA om hun eigen studio op te richten. Met vijf andere personen richtten ze Three Fields Entertaiment op. De studio heeft al een viertal games op zijn naam staan en wil met Dangerous Driving nu aantonen hoe hard games als Burnout gemist worden.


De game serveert een Pursuit mode waarin je achter het stuur van een politiewagen mag kruipen om de bad guys te klissen. Traditionele modi maken hun opwachten, al krijgen ze heel wat nieuwe regels mee.

Maar de ervaring wordt volgens de makers veel krachtiger. Voertuigen bieden veel meer variatie met sterktes en zwaktes, waardoor de keuze van je wagen echt een rol gaat spelen voor events. Cool is dat wrakken van gecrashte spelers voor de rest van de race blijven liggen, als hindernis voor de overleven spelers. Supercool tijdens online races.

Als extra gooit de studio er trouwens ondersteuning voor Spotify in, zo kan je tijdens het racen naar je favoriete deuntjes luisteren.

Dangerous Driving ligt vanaf 9 april in de rekken. Wie ‘m pre-ordert, krijgt een exclusieve vierwieler, die ook enkel verkrijgbaar is via pre-order.

Een reactie achterlaten