fbpx

D.I.C.E. Awards kroont Zelda: Breath of the Wild tot Game of the Year

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een regelrechte hit voor de Nintendo Switch. De game verkocht als zoete broodjes en oogstte goede kritieken dankzij de indrukwekkende open wereld. De D.I.C.E. Awards vormen de kers op de taart: de exclusieve game van Nintendo wint de Game of the Year-award.

Andere kanshebbers op de prijs waren PlayerUnknown’s Battlegrounds, Cuphead en Super Mario Odyssey. Naast Game of the Year kon nieuwste Zelda-avontuur winnen in de categorieën beste adventuregame, opmerkelijke prestaties in game design en opmerkelijke prestaties in gameregie.


De D.I.C.E. Awards beloonde ook enkele andere grote titels. Zo viel Horizon: Zero Dawn in de prijzen voor het prachtige verhaal en de ijzersterke technische prestaties. Cuphead greep dan wel naast Game of the Year, maar scoorde in de prijscategorieën originele muziekcompositie, art direction en opmerkelijke prestaties op vlak van animaties. PlayerUnknown’s Battlegrounds kon de prijs – hoe kan het ook anders – voor online gameplay in de wacht slepen.

Een reactie achterlaten