fbpx

Counter Strike 2 wordt binnenkort onthuld

CSGO

Hoewel de geruchten al een tijd circuleren, is er eindelijk een concrete aanwijzing dat Counter Strike 2 in de maak is. Het zou niet om een gloednieuw vervolg gaan, maar om een remaster van Counter Strike: Global Offensive in de Source 2 engine.

Onlangs vond de Counter Strike leaker @gabefollower enkele opmerkelijke bestanden in de nieuwste Nvidia drive update. Zo spotte hij een file met de naam cs2.exe en eentje met csgo2.exe.


In hetzelfde tijdsraam liet gamejournalist Richard Lewis vallen dat er een nieuwe versie van Counter Strike: Global Offensive onderweg is. Volgens de journalist zou de game ontwikkeld worden onder de naam ‘Counter Strike 2’. Een beta van de game zou nog deze maand live gaan.

Volgens leaker Gabefollower gaat het ondanks de nummer 2 in de titel, niet om een echt vervolg. Wel om een remaster van Counter Strike: Global Offensive gemaakt in de Source 2 Engine. Alle verworven skins van spelers worden overgezet naar die game.

Gabefollower beweert zelfs betrouwbare info te hebben dat Valve al sinds december de nieuwe versie van CS:GO aan het testen is met de hulp van third-party studio’s in de VS en EU.

In ieder geval zou een nieuwe engine de game goed kunnen doen, gezien de titel ondertussen al meer dan 10 jaar oud is. De multiplayershooter blijft echter ontzettend populair. Op 20 februari brak de game zelfs zijn record met zo’n 1.324.800 simultane Steam-spelers, het hoogste aantal ooit opgemeten.

Een reactie achterlaten