fbpx

Consoleversies Overkill’s The Walking Dead geannuleerd

Overkill The Walking Dead

Skybound Entertainment, eigenaar van The Walking Dead licentie, heeft zijn contract met ontwikkelaar Starbreeze Studios opgeschort voor Overkill’s The Walking Dead. De verdere ondersteuning van de game is volledig stopgezet. Met andere woorden: de geplande consoleversies zullen nooit het levenslicht zien.

Skybound Entertainment werd opgericht door The Walking Dead bekenker Robert Kirkman. Het bedrijf staat in voor alles wat met The Walking Dead te maken heeft. Samen met ontwikkelaar Starbreeze heeft Skybound geprobeerd om alle problemen omtrent Overkill’s The Walking Dead op te lossen, maar de game bereikte nooit het gehoopte niveau.


Volgens Skybound wordt Overkill’s The Walking Dead nog later deze maand van Steam gehaald. Tot onvrede van Starbreeze, want de studio heeft laten weten dat het in gesprek is om het tweede seizoen van de game nog af te werken voor de spelers. Of Skybound die inspanning nog wil financieren, is niet duidelijk.

Wat we wel weten, is dat de consoleversies van de game nooit zullen verschijnen. Oorspronkelijk zouden de PS4 en Xbox One versie deze maand lanceren. Tot ze werden uitgesteld. En door de huidige situatie zal Overkill’s The Walking Dead een pc-exlusive blijven.

Ergens misschien niet verrassend, want vanaf de release ging het meteen de mist in. Verwachtingen waren hooggespannen door coole CGI-trailers, maar de game zette slechts een povere prestatie neer. De gameplay was vrij repetitief en technische mankementen waren alomtegenwoordig.

Indien Skybound ook de volledige stekker trekt uit seizoen twee van de game, gaat Starbreeze een onzekere toekomst tegemoet. Bij de release van Overkill’s The Walking Dead zat het bedrijf al dik in de schulden en deze situatie zal dat niet verbeteren. Zonde, want wij zijn nog altijd gigantische fan van The Darkness, waar de jongens verantwoordelijk voor zijn. Misschien even kijken naar THQ Nordic voor een overname?

Een reactie achterlaten