fbpx

Company of Heroes 3 officieel aangekondigd

Ontwikkelaar Relic Entertainment en uitgever SEGA hebben Company of Heroes 3 aangekondigd voor pc. Het nieuwste deel van de strategische oorlogsreeks komt ergens in 2022 naar pc. Wie zin heeft in een flinke brok WOII-actie in Italië kan nu aal  al aan de slag met de pre-alpha versie.

Hoewel het nog een tijdje duurt voor je de volledige game kunnen spelen, belooft Relic Entertainment alvast de meeste ambitieuze Company of Heroes tot nu toe. Het derde deel in de reeks neemt rekruten mee naar het Mediterraanse front. Daar mag je strijd voeren in Italiaanse bergpassen, stranden bestormen en de zengende hitte van Noord-Afrikaanse woestijn trotseren.


Elke map vereist een andere strategie, omdat de zichtlijnen van de vijand sterk beïnvloeden worden door mogelijke hoogteverschillen. Cool is dat de maps deze keer vernielbare omgevingen hebben. En dankzij de volledig nieuwe Dynamic Campaign Map krijg je een ongeziene sandbox-ervaring. Deze keer focus je dus niet op één missie, maar kan je een volledige operatie overzien.

Zo kan je bijvoorbeeld de vijandelijke linies bestoken met artillerie om vijandelijke troepen te versplinteren. Wanneer je grondtroepen vervolgens de aanval inzetten, laat je best genoeg squad achter om een bevoorradingslinie op poten te zetten. Of misschien kan je zelfs eerst dat bergdorpje bevrijden om wat zwaktes in de vijandelijk linies te vinden? Compleet overzicht is waar Company of Heroes 3 naar streeft.

Spelers kunnen de game nu al uitproberen via het CoH-Development programma van ontwikkelaar Relic Entertainment. Het enige wat je moet doen is jezelf registreren via Steam alsook je account koppelen, om een eerste kijk te krijgen op de campagne van de game. Als extraatje word je getrakteerd op een kijkje achter de schermen en kan je live feedback geven.

Spelers die hun Steam-account koppelen aan hun CoH-Development account kunnen nog tot 2 augustus met de speltest aan de slag.

Hieronder vind je ook meteen een demonstratie van de gameplay. Ziet er netjes uit, toch?

Een reactie achterlaten