fbpx

Co-regisseur van Uncharted richt eigen studio op

Uncharted 4

Het is mogelijk dat ontwikkelaar Naughty Dog er binnenkort een stevige concurrent bij heeft. Zo heeft Bruce Straley, co-regisseur van zowel The Last of Us als Uncharted 4: A Thief’s End, samen met verschillende ex-werknemers zijn eigen studio opgericht. Iets wat allicht enkele indrukwekkende verhaalgedreven games zal opleveren.

Straley richtte zijn nieuwe studio Wildflower Interactive op met een handvol veteranen van Naughty Dog. Zo zijn ook lead animator Almudena Soria Sancho, designers Liz Fiacco en Nicholas Lance, visual effects artist Doug Holder en producent Vivian Alcala er aan de slag. Daarnaast zijn er nog een aantal mensen in dienst die meewerkten aan Call of Duty, Astroneer en Abzu.


Check hieronder de aankondiging van Straley zelf. Momenteel werkt de studio aan een uitbreiding van het team, maar het doel is om kleine, creatieve, unieke en stijlvolle games te maken, die de mogelijkheden van het medium verkennen. Zo wil de studio games maken met een kruising van verhaal en gameplay, die een rijke emotionele ervaring afleveren.

Klinkt niet slecht. Wij zijn alvast benieuwd naar de eerste game van Wildflower Interactive…

Een reactie achterlaten