fbpx

‘Chris Pratts accent in Mario-film wordt niet Italiaans’

chris pratt mario

Toen Nintendo onthulde dat acteur Chris Pratt de stem van loodgieter Mario verzorgt in de nieuwe Mario-film, weerklonk een diepe zucht over de aardbol. Volgens de co-producer van de Mario-film Chris Meledandri is dit onterecht. Het wordt een fenomenaal accent, maar niet het Italiaanse zoals we het gewoon zijn uit de games.

Meledandri kreeg de vraag van een TooFab reporter in de luchthaven Los Angeles. De interviewer was benieuwd naar de manier waarop Chris Pratt het personage zou vertolken. Volgens Meledandri’s wordt de stem fenomenaal en kan hij niet wachten tot het publiek die te horen krijgt.


Daarna kreeg Meledandri de vraag waarom er geen Italiaanse acteur gecast was voor de rol van Super Mario. De co-producer gaf toe dat hij de negatieve commentaar wel begreep, maar dat alles wordt uitgeld in de film. Charlie Day die broer Luigi speelt, is volgens de filmproducer wel van Italiaanse afkomst en dat speelt ook mee.

verder vertelt hij dat het niet meteen de bedoeling is dat Chris Pratt het Italiaanse accent van Charles Martinet (de originele stem van Super Mario) overneemt. Volgens Meledandri wordt het nieuwe accent van Mario toegelicht in de film en zal alles duidelijk worden wanneer we die te zien krijgen.

Wat ons bijzodner benieuwd maakt naar hoe Mario zal klinken. Naast Chriss Pratt, speelt Anya Taylor-Joy (Queen’s Gambit) de rol van Princess Peach. Daarnaast zien we Charlie Day (Horrible Bosses) als Luigi en Jack Black als slechterik Bowser. Seth Rogen speelt dan weer Donkey Kong.

De film staat gepland voor release op 21 december 2022.

Een reactie achterlaten