fbpx

Charles Martinet stopt als stem van Super Mario

Charles Mario

Charles Martinet, de stemacteur achter Super Mario, zal zijn stem niet meer uitlenen aan het iconische Nintendo-personage. Dat heeft uitgever Nintendo bekendgemaakt. Martinet wordt vanaf nu ‘Mario ambassadeur’. Wie zijn opvolger wordt, is niet bekend.

Met een Tweet kondigde Nintendo het nieuws aan. Zo schrijft de uitgever dat Martinet al jarenlang de originele stem van Super Mario is in Nintendo games, al sinds Super Mario 64.


Hoewel de acteur zijn stem niet meer ontleent aan het personage, blijft hij wel als ambassadeur een gezicht voor de serie en zal hij nieuwe Mario-ervaringen blijven delen met de fans.

Volgens Nintendo is het altijd een eer geweest om met Martinet samen te werken en Mario tot leven te brengen. Daarom wil de uitgever hem uitgebreid bedanken en zelfs in de bloemetjes zetten. Om die reden zal de uitgever nog een video posten van Shigeru Miyamoto en Charles zelf.

Ook Charles Martinet zelf deelde al een bericht over zijn nieuwe rol:

Dat de acteur een iconische Mario was, staat buiten kijf. Wij gaan hem alvast missen. Wie Martinet zal opvolgen is niet bekend.

Een reactie achterlaten