fbpx

CEO van EA verdient $25 miljoen in jaar van 700 ontslagen

EA

Terwijl Electronic Arts vorig jaar meer dan 700 werknemers op straat zette wegens herstructuringen, betaalde de uitgever zijn management zo’n 60 miljoen dollar aan premies en bonussen uit. Grote baas Andrew Wilson streek meer liefst een dikke 25 miljoen dollar op.

Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering was uitgever EA transparant over alle premie’s, bonussen en financiële vergoedingen voor het hogere management afgelopen fiscaal jaar. CEO Andrew Wilson ging aan de haal met de grootste vergoeding: hij kreeg maar liefst 25,6 miljoen dollar op aan salaris, premies, aandelenbeloningen en andere extra’s.


Wilson wordt gevolgd door Laura Miele, President of EA Entertainment, Technology & Central Development. Zij verdiende maar liefst 12 miljoen dollar.

Best frappant gezien EA in 2023 zo’n 5% van zijn werkkracht ontsloeg om naar eigen zeggen terug competitief en slagvaardig te kunnen worden. Ook werden verschillende studio’s en projecten opgedoekt waaronder Ridgelines Games die werkte aan een singleplayer Battlefield-game.

In totaal werden afgelopen jaar zo’n 700 medewerkers ontslagen. Niet vergeten dat EA het jaar ervoor ook al 800 mensen op straat. De uitgever wil zich meer gaan focussen op eigen IP’s en minder op licentiegames.

Opvallend: EA maakte volgens het rapport een omzet van 7,43 miljard dollar. Dat is 6% meer dan vorig jaar en het beste jaarresultaat ooit.

Een reactie achterlaten