fbpx

‘Capcom werkt al aan Resident Evil 8’

Na de reboot die Resident Evil 7 was, doken we via de remake van Resident Evil 2 – en binnenkort Resident Evil 3 – meteen terug in het Raccoon City van het verleden. Toch zetten we even snel weer een stapje in de toekomst van de reeks. Althans al we Twitteraar AestheticGamer mogen geloven. Volgens de man werkt Capcom al een tijdje aan Resident Evil 8.

AestheticGamer deelde op Twitter dat de eerste versie van de game al sinds eind 2016 in ontwikkeling is. De productie is gestart toen Capcom de laatste plooien glad streek van deel 7. De uitgever bleef werken aan de game, maar schrapte uiteindelijk het project zo’n 6 à 7 maanden geleden, met een complete reboot als gevolg. De nieuwere versie van Resident Evil 8 is dus nog geen volledig jaar in ontwikkeling.


De man zegt er wel bij dat er geen remakes meer zullen volgen na Resident Evil 3, al wil Capcom wel een paar andere games rebooten in de stijl van de Resident Evil remakes. Met de RE Engine dus. Al volgen aankondigingen daarvan later nog.

Volgens AestheticGamer zou er daarbovenop nog een Resident Evil game in ontwikkeling zijn, los van Resident Evil 8 en de vernoemde remakes. Dat spel zou volgend jaar kunnen verschijnen. Wij gokken alvast Resident Evil Revelations 3, aangezien de verhaallijn van Revelations 2 ook eindigde met een cliffhanger.

Of het nieuws klopt, blijft natuurlijk de vraag. Al moet gezegd dat AestheticGamer een stevig track record heeft, wat betreft nauwkeurige leaks van Resident Evil. Zo wist hij details te delen van de Not a Hero dlc van deel 7 en liet hij weten dat Resident Evil: Resistance deel zou uitmaken van Resident Evil 3, nog voor het multiplayer-luik aangekondigd was.

Een reactie achterlaten