fbpx

Capcom: “Mods zijn hetzelfde als cheaten”

Resident evil 8 mod kratos

Capcom vindt dat mods voor pc-games geblokkeerd moeten worden. Een Capcom programmeur liet tijdens Capcom’s Open Conference vallen dat op mods niet erg verschillen van cheat tools.

Tijdens een discussie over anti-cheat en anti-piracy maatregelen in pc games, verklaarde Capcom programmeur Taro Yahagi dat mods eigenlijk hetzelfde zijn als cheat tools en andere boosaardige modificaties. Al begrijpt de programmeur dat veel spelers mods gebruiken om hun games een extra dimensie te geven.


Hoewel mods populair zijn omdat ze allerlei nieuwe of gewijzigde elementen toelaten in bestaande games, vindt Yahagi dat ze geblokkeerd moeten worden door anti-cheat software. Yahagi bescghouwt alle mods als cheats, met het onderscheid dat sommige van die mods officiële ondersteuning krijgen’. Maar intern zijn alle mods volgens de programmeur ‘op exact dezelfde wijze ontwikkeld als cheat tools’.

Yahagi is zich er wel van bewust dat het overgrote deel aan mods positief kan zijn een game-ervaring. Maar toch merkt hij eveneens op dat sommige mods nadelig kunnen zijn voor de ontwikkelaar, zowel op vlak van reputatie als workload.

Vooral van seksueel expliciete mods is Yahagi geen fan, omdat ze’verward kunnen worden met officiële inhoud van de game en dus slechte publiciteit voor Capcom kunnen veroorzaken.

Misschien heeft de programmeur ergens wel een punt. Maar is het allemaal zo erg als hij doet uitschijnen? Wat denk jij van mods?

Een reactie achterlaten