fbpx

Capcom lost nieuwe details van Devil May Cry 5

Devil May Cry 5

Er is heel wat nieuwe info opgedoken van Devil May Cry 5. Bron van het nieuws is de Japanse website Dengeki Online, die een volledig interview publiceerde met Hideaki Itsuno, regisseur van de game en producenten Matt Walker en Michiteru Okabe. Dankzij de ijverige forum-gangers van ResetEra krijgen ook wij een vertaling te pakken.

Zo blijkt dat Devil May Cry V al meer dan 4 jaar in ontwikkeling is, aangezien Capcom de productie een jaar voor de release van Devil May Cry 4: Special Edition begon. Hoewel er eerder geruchten de ronde deden over een naadloze open wereld, heeft Itsuno bevestigd dat de missiestructuur uit de vorige games grotendeels behouden blijft. Er zijn aanpassingen, maar die zijn miniem.


Uit de trailer was het allicht al duidelijk, maar Devil May Cry V zal vooral het verhaal van Nero verderzetten. De kerel werd al geïntroduceerd in Devil May Cry 4 en nam toen – gedeeltelijk – de fakkel van Dante over. Al heeft de originele held van de reeks ook deze keer een belangrijke rol in het verhaal. Naast Dante en Nero mogen we trouwens aan de slag met een derde personage, dat geen zichtbare wapens hanteert. Itsuno wilde er niet veel over kwijt, behalve dat zijn identiteit en vechtstijl snel duidelijk zullen worden in het verhaal.

En als we Itsuno mogen geloven, wordt dat verhaal behoorlijk emotioneel. Sterker nog, Hij hoopt dat het narratieve aspect van Devil May Cry 5 spelers diep zal raken en ontroeren. Dengeki Online vroeg in dat opzicht naar Kyrie, Nero’s vriendin uit deeltje 4, maar Itsuno beantwoordde de vraag zeer vaag, door te zeggen dat Nero haar naam schreeuwt in de eerste trailer. Waarschijnlijk is er dus iets aan de hand met Kyrie, maar wat is niet duidelijk.

Last, but not least, is er nog het compleet nieuwe personage Nico, die de Devil Bringer arm van Nero in elkaar steekt. Volgens Itsuno is het een vrolijke meid, waar je meteen weg van bent. Open-minded, grappig en badass, iets wat je ook ziet in haar designs voor de Devil Bringer. De dame focust namelijk op brute kracht, waardoor duurzaamheid en en stabiliteit niet zo belangrijk zijn. Om die reden zal Nero zijn Devil Bringer vaak moeten vervangen.

Klinkt niet slecht, dus onze interesse is zeker gewekt. Het is al te lang geleden dat we nog een Devil May Cry gespeeld hebben. De game belandt in de rekken in maart 2019

Een reactie achterlaten