fbpx

Call of Duty toernooi verstoord door bommelding

In Dallas, Texas vond afgelopen weekend het Call of Duty World League tournament plaats. Het Kay Bailey Hutchison Convention Center, waar het evenement georganiseerd werd, moest echter twee keer volledig ontruimd worden door bommeldingen.

De eerste bommelding gebeurde al op vrijdag. Volgens een lokale nieuwszender kreeg niet alleen het politiekorps van Dallas de bommelding door, maar merkte een beveiligingsagent ook al een verdachte rugzak op waar schijnbaar dynamiet leek in te zitten:


Niet veel later tweette organisator MLG dat het hele gebouw op vrijdagavond ontruimd werd. De ontruimingsdienst zou ondertussen het gebouw uitkammen op zoek naar explosieven. Uiteindelijk werd het te laat om de competitie nog verder te zetten, dus verplaatste MLG alle geplande games naar zaterdag:

Omstreeks 10 uur vrijdagavond stelde het politiebureau iedereen gerust door te melden dat er geen explosieven aangetroffen werden tijdens de zoektocht en dat het dus om een valse bommelding ging.

Zaterdag verliep zonder incidenten, maar zondagavond werd het gebouw een tweede keer gedeeltelijk ontruimd als gevolg van een nieuwe bommelding. Verschillende spelers kregen dan ook het advies om terug naar hun hotelkamers.

Een 40-tal minuten later kreeg de Major Gaming League dan toch groen licht om de competitie verder te zetten.

Alle aanwezigen hebben ongetwijfeld een bewogen weekend achter de rug, al is er gelukkig niets ernstigs gebeurd.

Een reactie achterlaten