fbpx

Call of Duty: Modern Warfare heeft geen Zombies mode

Modern Warfare

De meeste Call of Duty games waren in het verleden steevast voorzien van drie belangrijke modi. Zo had je de campagne, de multiplayer en de zombies. Infinity Ward heeft bevestigd dat we die laatste niet zullen zien in Call of Duty: Modern Warfare.

In een interview met PlayStation Lifestyle vertelt Jacob Minkoff, de regisseur achter de nieuwe campagne van Call of Duty: Modern Warfare, dat de game zombies overslaat voor een ervaring met meer realisme:


“Treyarch focust zich meer op een gestileerde, graphic novel ervaring met oorlogshelden. Daardoor hebben ze ook een vrijere aanpak in andere modi. Wij, bij Infinity Ward, proberen een wereld te creëren die authentiek en waarachtig aanvoelt. Wij hebben niet de flexibiliteit om zombies in de game te stoppen. Dat zou botsen met het idee van een realistische ervaring. Bovendien zou dat een wereld, die gebaseerd is op hedendaagse problematieken, volledig relativeren.”

Hoewel Call of Duty: Modern Warfare dus oude bekenden introduceert via zijn campagne, plaatst de game die personages in een volledig andere context. Verwacht dus hedendaagse conflicten met brute aanslagen en een duistere, emotionele campagne.

Cool is dat die campagne verdergaat in een aantal coöp-missies. Je progressie blijft behouden en na het singleplayer-verhaal mag je verder spelen met enkele maten. Hoe Infinity Ward dat precies klaarspeelt, valt nog te zien. Wij vinden het alvast een intrigerend idee.

Een reactie achterlaten