fbpx

Call of Duty: Mobile is wereldwijd verkrijgbaar… maar niet in België

Activision heeft de mobile versie van zijn befaamde shooterreeks wereldwijd uitgerold. Call of Duty: Mobile kan je spelen op je smartphone en tablet en bevat zowat alle ingrediënten die we van de reeks gewoon zijn. Zelfs een battle royale mode voor 100 spelers. Enkel jammer dat-ie niet in België te downloaden is.

Call of Duty: Mobile is free-to-play en werd medeontwikkeld door het Chinese Tencent dat al eerder de mobile versie van PUBG maakte en Call of Duty: Legends of War. De shooter bevat heel veel content die de reeks op console en pc groot maakte.


Er zijn vijf multiplayer gamemodes (Frontline, TD, Domination, Gun Game, Search & Destroy) en je kan knallen in enkele populaire maps uit de Modern Warfare- en Black Ops-reeks Crash, Hijacked en Nuketown zijn de bekendste. Er zit zelfs een Battle Royale map voor 100 spelers.

Enkel jammer dat de game niet in België te downloaden is. Door de nieuwe strikte wetgeving rond lootboxes en microtransacties, heeft uitgever Activision beslist Call of Duty: Mobile uit de Belgische app stores te bannen. Er zijn workarounds om de game toch gespeeld te krijgen op iOS en Android, maar ideale omstandigheden zijn dit niet.

Probeer je toch de game op een andere manier te downloaden? Of laat je het gewoon zo?

Een reactie achterlaten