fbpx

Call of Duty: Black Ops Cold War officieel aangekondigd

Na maanden van geruchten en teasers in de afgelopen week, heeft Activision eindelijk besloten dat het tijd is om de nieuwe Call of Duty te onthullen. En zoals verschillende lekken al suggereerden heet die inderdaad Call of Duty: Black Ops Cold War. Op 26 augustus krijgen we de eerste gameplay te zien.

De nieuwe Call of Duty speelt zich af tijdens de hoogdagen van de Koude Oorlog afspeelt en is gebaseerd op waargebeurde feiten. In de aankondigingstrailer zien we echte beelden van een historisch interview met KGB-overloper Yuri Bezmenov die waarschuwt voor Perseus, de codenaam van een toenmalige Russische spion die zich binnengewerkt heeft bij Amerikaanse intelligentiediensten.


De ware identiteit van de spion is nooit achterhaald. Wat een dankbare premisse is voor het verhaal van deze Black Ops Cold War die de oorlog tussen de VS en Rusland in beeld brengt. Daarnaast verraden de archiefbeelden ook dat de Vietnamoorlog een belangrijk deel van het verhaal uitmaakt. Call of Duty: Black Ops Cold War lijkt alvast terug meer de nadruk te leggen op verhaal en singleplayer.

De video sluit af met de datum waarop de game getoond zal worden. En dat is 26 augustus. Volgende week woensdag om precies te zijn. Wat we exact mogen verwachten, weten we niet. Maar gezien dit Call of Duty is, verwachten wij een knaller van een reveal.

Wij staan volgende woensdag alvast paraat. Jij ook?

Een reactie achterlaten