fbpx

Bungie wordt mogelijk ingelijfd door Sony

Destiny 2

Bungie’s positie als onafhankelijke dochterdivisie van Sony staat mogelijk op het spel als de studio niet meer omzet binnenrijft. Volgens website IGN vrezen een heleboel medewerkers voor een volledige take-over na een reeks ontslagen, uitstellen en meer.

Toen Sony vorig een contract sloot met Bungie, meldde de uitgever dat de studio ‘onafhankelijk blijft werken, eigen games blijft publiceren en zelf de marketing van projecten mag regelen’. In se zou Bungie dus een onafhankelijke studio zijn die onder Sony opereert, maar wel kennis uitwisselt met de uitgever.


Fast forward naar het heden. Als de studio te vaak financiële targets mist, zou Sony de studio volledig kunnen overnemen, waarbij de uitgever de bestuursstructuur ontmantelt en een nieuwe raad van bestuur aanstelt. Iets waar de huidige top van Bungie heel bang voor is.

The Final Shape DLC van Destiny 2 liep al een vertraging van vier maanden op. En ook het gloednieuwe project Marathon werd opgeschoven naar 2025. Daarnaast is het Bungie ook uitdagend om het spelersaantal op peil te houden in Destiny 2.

De hele situatie zorgde ervoor dat er al ontslagen vielen. Al neemt de studio ook talloze andere maatregelen om verder omzetverlies te beperken. Zo bevriest de studio aanwervingen, worden budgetten voor reizen beperkt, zijn kerstpremies geschrapt en nog veel meer.

Het moraal bij de werknemers is dan ook enorm laag, vooral omdat het studio management verdere ontslagen niet kan uitsluiten. Iets wat Bungie zou doen om uit de greep van Sony te blijven.

Een reactie achterlaten