fbpx

Bungie stopt samenwerking met Activision en behoudt Destiny-rechten

bungie activision uit mekaar

Ontwikkelaar Bungie, bekend van de originele Halo en Destiny, heeft aangekondigd dat het de samenwerking met uitgever Activision stopzet. Het tienjarig contract wordt vroegtijdig stopgezet en Bungie blijft de rechten van Destiny behouden. Er komt dus geen einde aan de ondersteuning voor de franchise.

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt tijdens een werkvergadering bij Bungie. De sfeer was er volgens aanwezigen bijzonder uitgelaten. Niet verrassend, want Bungie strijdt al jaren tegen de invloed van uitgevers op de ontwikkeling van games. De stopzetting van het contract werd dan ook omschreven als verlossend, omdat de studio niet langer de hete adem van Activision in zijn nek wil voelen.


De rechten van Destiny blijven bij Bungie. De ontwikkelaar zal dan ook zijn best doen om bestaande roadmap voor DLC en uitbreidingen van Destiny 2 te blijven volgen. Daarnaast wil de studio die roadmap aanvullen met seizoensgebonden evenementen en de fans verrassen met enkele coole aankondigingen voor de toekomst.

Toch zijn Activision en Bungie het niet eens over alles wat met de splitsing te maken heeft. Zo liet Activision al verstaan dat de Destiny 2 verkrijgbaar blijft via Battle.net. Bungie daarentegen beweert dat een transitie naar de studio al voorbereid wordt.

Met Destiny 2 verliest Activision natuurlijk een enorm bekende titel. Vooral nu er ook heel wat interne verschuivingen bij de uitgever aan de gang zijn. Bungie kijkt in ieder geval blij terug op de samenwerking en wil Activision formeel bedanken voor de steun tijdens de ontwikkeling van Destiny 2.

Een reactie achterlaten