fbpx

Bouw je eigen kartonnen robotpak met Nintendo Labo

Het wereldwijde web stond gisteren in rep en roer omwille van de ‘interactieve ervaring’ die Nintendo zou onthullen voor de Nintendo Switch. De onthulling bracht ons Nintendo Labo, een set van kartonnen doe-het-zelf knutselpakketten voor kids, die de hybride console een extra dimensie moeten geven.

Het concept is eenvoudig: je koopt een bouwpakket, zet die in elkaar en kan het vervolgens als gaming hardware gebruiken. Plaats je de Switch of een Joy-Con erin, dan komt je kartonnen creatie dankzij de Nintendo Labo-games tot leven. De Switch zorgt daarbij voor de nodige geluidseffecten en digitale feedback. Nintendo doopt deze kartonnen creaties de Toy-Cons. Heb je hem? Toy-Cons?


Nintendo brengt twee verschillende pakketten op de markt. Zo is er het Variety Pack met het Toy-Con huis, de vishengel, auto, bike en piano. Daarnaast heb je de Robot Kit waarmee je een cool robotpak kan bouwen. Terwijl de Variety packknutseldoos in de VS over de toonbank gaat voor 69,99 dollar, kost de robotkit 80 dollar.

Een ding is zeker: dit hadden we niet verwacht. Het is bizar en fascinerend tegelijk. Een van de pot gerukt concept dat enkel van Nintendo kan komen. En als we eerlijk zijn, stiekem wel willen proberen. De Nintendo Labo-sets liggen vanaf 27 april in de rekken.

Een reactie achterlaten