fbpx

Bolivia dient klacht in tegen Ghost Recon: Wildlands

Ubisofts nieuwste shooter ligt onder vuur. De Boliviaanse overheid heeft namelijk een klachtenbrief neergelegd bij de Franse ambassade van Bolivia. Het land is niet blij met hoe het wordt afgeschilderd in de game. Volgens de regering zou Ghost Recon: Wildlands een smet zijn op het imago van het Zuid-Amerikaanse land.

Waar het allemaal precies om draait? Bolivia wordt in de game voorgesteld als een corrupte narcostaat waar een meedogenloos drugskartel eigenlijk de touwtjes in handen heeft. Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij de Boliviaanse overheid. Minister van Binnenlandse Zaken, Carlos Romero, liet in een interview weten dat hij een klachtenbrief heeft neergelegd bij de Franse ambassade, waarin hij pleit voor een tussenkomst van de Franse regering. Daarnaast benadrukte hij in het document dat Bolivia vrij is om gerechtelijke stappen te ondernemen:


“We hebben de mogelijkheid om actie te ondernemen, maar willen het probleem eerst via een diplomatische weg aanpakken.”

Ons lijkt het een beetje overroepen, want naast Peru en Colombia, is Bolivia wel degelijk een van de grootste producenten van Cocabladeren, gebruikt bij de ontwikkeling van cocaïne. Ook Ubisoft heeft trouwens al gereageerd op de heisa, maar probeert de aandacht af te leiden van de drugstrafiek in het land:

“Hoewel de huidige situatie in Bolivia totaal verschilt van de manier waarop Ghost Recon: Wildlands het land voorstelt, hopen wij toch dat de game zijn best doet om de prachtige topografie van de regio in beeld te brengen.”

En daarmee is de kous dus voorlopig af. Bolivia werd niet gekozen omwille van zijn beruchte drugshandel, maar wegens de prachtige landschappen en idyllische sfeer. Allicht hebben jullie de bèta ook gespeeld. Wat denken jullie ervan?

Een reactie achterlaten