fbpx

BioWare toont nieuwe gameplay van Anthem

Tijdens EA Play trakteerde BioWare ons op een hoop nieuwe informatie van Anthem. We kregen niet alleen een coole trailer, maar waren daarna ook getuige van een interview met de ontwikkelaars. Als kers op de taart kwam er zelfs een kort fragment bij met nieuwe gameplay.

In Anthem speel jij een freelancer die de vrije volkeren moet beschermen in een wereld die alsmaar dodelijker wordt. Het universum van Anthem werd namelijk nooit afgewerkt door de Goden. De oppermachtige wezens lieten wel hun gereedschappen na, die permanent in conflict zijn met een eeuwenoude kracht genaamd The Anthem of Creation. Het zorgt ervoor dat de wereld van Anthem voortdurend evolueert en bijgevolg zeer dynamisch is.


Om de balans tussen de presentatie van het verhaal en de multiplayer-ervaring in evenwicht te houden, maakt Anthem gebruik van hetzelfde principe als Destiny of The Division: een gedeelde wereld met een solo hub-ervaring. Tijdens cutscenes word je dus niet gestoord door andere spelers, maar op het moment je de wildernis betreedt, kan je meteen een groep van spelers joinen.

In totaal zijn er zo’n 4 types van Javelin – het mobiele pak om ass te kicken in de co-opwereld. In de video hierboven kan je ze allemaal aan het werk, dus druk zeker op die Play-knop. Cool is dat je – zoals in The Division of Destiny – een shitload aan opties krijgt om je Javelin een persoonlijk tintje te geven. Over microtransacties hoef je je echter geen zorgen te maken, want elke cosmetische items worden via de digitale stores verkocht.

Last but not least is er nog de releasedatum, die vastgepind wordt op 22 februari 2019. Niet verrassend, want EA liet eerder al weten dat Anthem nog in de rekken wil voor het einde van het fiscale jaar van 2019.

Een reactie achterlaten