fbpx

BioWare staat ontwikkeling van Star Wars: The Old Republic af

Schermafbeelding 2023 06 07 om 01.24.49

Ontwikkelaar BioWare zal de ontwikkeling van Star Wars: The Old Republic overdragen aan Broadsword Online Games. De studio wil zich liever focussen op singleplayertitels als Dragon Age: Dreadwolf en Mass Effect 4.

Volgens IGN bekijkt uitgever EA hoe het de ontwikkeling van Star Wars: The Old Republic zo snel mogelijk kan overhevelen naar de Broadsword Online Games. Die Amerikaanse studio werkt al nauw samen met EA voor de klassieke MMOs Ultima Online en Dark Age of Camelot.


Momenteel werkt nog een team van 80 BioWare-medewerkers aan The Old Republic. Mits een overeenkomst zou de helft van die ontwikkelaars overgeplaatst worden naar Broadsword. Voor de overige medewerkers wordt een nieuwe positie gezocht binnen EA indien mogelijk.

EA wil dat BioWare zijn volledige aandacht kan wijden aan singleplayer titels als Dragon Age: Dreadwolf en Mass Effect 4. Dat EA wil dat beide slagen, mag duidelijk zijn. Eerder maakte de uitgever al bekend dat Mike Darrah, een veteraan van BioWare, was teruggekeerd om mee te werken aan de nieuwe Dragon Age als consultant.

Gezien Dragon Age Inquisition eindigt met een cliffhanger van jewelste, zijn we enorm benieuwd naar het vervolg. Hopelijk komt EA snel met een releasedatum.

Een reactie achterlaten