fbpx

BioWare onthult upgrades voor Mass Effect: Legendary Edition

mass effect legendary edition

Wie van plan is om volgende maand Mass Effect: Legendary Edition te kopen, mag zich verwachten aan tal van upgrades. Vooral in de eerste Mass Effect werd een waaier aan wijzigingen doorgevoerd om de ervaring op hetzelfde peil te brengen als de sequels. In een uitgebreide blogpost bespreekt de ontwikkelaar alle upgrades.

Zoals je weet, bundelt Mass Effect: Legendary Edition de volledige trilogie, samen met alle uitbreidingen in één collectie. Alle games krijgen ondersteuning voor 4K en HDR. Ook speelt de actie zich af aan 60 fps op PS4 Pro, Xbox One X, PS5, Xbox Series X/S en pc.


Toch is het vooral de originele Mass Effect waaraan gesleuteld werd. Zo is de combat stevig gepimpt om de willekeurigheid van de originele release weg te werken. Wapens schieten veel nauwkeuriger, maar hebben ook een snellere cooldown. De game heeft nu een melee-button en vaardigheden zijn grondig herwerkt. Ook is het makkelijker om je inventaris te managen en nog veel meer.

Ook de confrontaties zijn intuïtiever en overzichtelijker, zodat de spelmechanismen veel dichter aanleunen bij de sequels. Je kan squadmates afzonderlijk aanwijzingen geven en boss battles zijn hier en daar getweaked voor een betere balans in gameplay. Daarnaast wordt XP gelijkmatiger verdeeld. Ten slotte ga je veel sneller en vlotter in cover. Iets wat in de volledige trilogie werd aangepast trouwens.

Last, but not least zijn de rommelige controls van de Mako aangepakt. Toegegeven, voor veel fans was dat net de charme van Mass Effect, maar BioWare zorgde ervoor dat ritjes veel minder hobbelig zijn. Zo is de Mako veel gemakkelijker te besturen, al zou het gepantserde voertuig wel even geliefd blijven. Geen idee hoe BioWare dat wil klaarspelen, al zullen die krachtigere thrusters en betere camera controls daar wel bij helpen. Laten we de wonky controls van de orginele Mako dus nog een laatste keer groeten.

Verder zijn er nog een aantal algemene verbeteringen in alle games doorgevoerd. Zo is het mogelijk om de iconische FemShep uit Mass Effect 3 te selecteren in de eerste game, maar krijg je ook tal van extra opties als je een eigen personage wil creëren. Daarnaast worden wapens en harnassen uit dlc beter geïntegreerd, krijgt de auditieve ervaring een upgrade en zijn er tal van bug fixes.

Kortom: een heleboel verbeteringen. Mass Effect: Legendary Edition verschijnt op 14 mei.

Een reactie achterlaten