fbpx

BioWare bevestigt complete reboot van Anthem

Anthem

Dat ontwikkelaar BioWare achter de schermen stevig sleutelt aan Anthem, wist industrie-insider Jason Schreier ons in november al te vertellen. Nu die plannen wat beter op punt staan, heeft ook Casey Hudson, general manager van BioWare, het plan bevestigd om Anthem een gigantische make-over te geven op lange termijn.

Via een community post op de BioWare blog gaf Hudson het nieuws mee. Hij haalt even de verbetering van het afgelopen jaar aan, om zich daarna volledig te richten op de toekomst


“Het afgelopen jaar heeft het team hard gewerkt… maar we horen ook jullie feedback dat Anthem als looter-shooter nog steeds te weinig voldoening geeft. We willen jullie een betere progressie op lange termijn geven en een endgame van grotere omvang. We beseffen dat er nog gigantisch veel werk is om het volle potentieel van Anthem naar buiten te brengen.”

Natuurlijk is zo’n ommezwaai niet gefikst met een simpele uitbreiding of nieuwe content. En hoewel Hudson niets kwijt wil over hoe BioWare deze Anthem 2.0 tot bij de fans wil brengen, gaf hij wel een klein overzicht van wat je mag verwachten:

“De komende maanden werken wij aan een redesign van de game op fundamenteel niveau, waarbij we de core gameplay zullen herwerken met duidelijke doelstellingen, motiverende uitdagingen en progressie met coole beloningen. En dat terwijl we de leuke gameplay – zowel combat als vliegen –  onaangetast laten. Het team zal dus voortdurend testen en toepassen, met gameplay als primair uitgangspunt.”

Voor de huidige versie van Anthem verandert er natuurlijk bitterweinig. Er zullen nog steeds evenementen georganiseerd worden en ook de in-game store blijft actief. Zelfs gebeurtenissen uit de eerste seizoenen zullen terugkeren. Verwacht echter geen nieuwe seizoenen voor de huidige versie, want BioWare werkt aan complete reboot van de game. Wanneer en vooral hoe BioWare de nieuwe versie naar spelers wil brengen, blijft op dit moment onduidelijk…

Een reactie achterlaten