fbpx

BioShock 4 krijgt mogelijk open wereld en dialoogkeuzes

De volgende telg in de BioShock reeks zou weleens kunnen breken met de traditionele gameplay van de reeks. Zo lekte een vacature dat de game een dialoogsysteem zou bevatten en een drukke open wereld zou introduceren.

Ontwikkelaar Cloud Chamber Games is bijvoorbeeld op zoek naar een Senior Voice Designer en System Designer. De vacatures werden gespot door Twitter-gebruiker MauroNL.


De eerste functie beschrijft een ‘ambitieus en verhaalgedreven project met tal van personages en veel persoonlijkheid’. De tweede vacature staat dan weer open voor mensen die de ‘dialoogsystemen’ van de titel verder willen uitdiepen. Klinkt een beetje als een systeem à la Mass Effect of Fallout.

Daarnaast is er een vacature voor Game AI Programmer. Die stelt dat de wereld van het nieuwe project een beetje drukker is dan we gewend zijn en daarom is er een ‘doordacht AI-systeem nodig voor menigtes in stedelijke omgevingen’.

Het is duidelijk dat de game zich daarmee distantieert van de oorspronkelijke visie van BioShock bedenker Ken Levine. Als het al om een nieuwe BioShock gaat, want hoewel geweten is dat Cloud Chamber Games aan nieuwe BioShock werkt, kan dit ook een tweede project zijn…

Een reactie achterlaten