fbpx

Bingewatch tip: deze Netflix-serie over videogames moet je zien

Vanaf morgen verschijnt op Netflix een nieuwe documentaireeks die elke zichzelf respecterende gamer gezien moet hebben. Die heet High Score en vertelt alles over de pioniers die de game-industrie groot hebben gemaakt. Van de wereldwijde invasie van Space Invaders tot Street Fighter II, Sonic en Final Fantasy. De Netflix-reeks laat de bedenkers aan het woord en zit vol anekdotes en verrassingen.

In zes afleveringen vertelt High Score je alles over de gouden periode van videogames. Hoe computerwetenschappers en visionaire artiesten probeerden te innoveren en zo aan de basis lagen van een miljardenindustrie. Zo krijg je te zien hoe Super Mario werd bedacht, hoe hard de strijd tussen SEGA en Nintendo was, waarom de makers van Mortal Kombat voor de Amerikaanse rechtbank werden gesleept en hoe E.T. een succes was in de bioscoop, maar bijna het einde van de game-industrie betekende .


Niet alleen vertellen sleutelpersonen wat er zich toen allemaal achter de schermen afspeelde, alle interviews en archiefbeelden worden aan elkaar gepraat door Charles Martinet. Jawel, de stem van Super Mario.

High Score is vanaf 19 augustus te bekijken op Netflix. Hieronder alvast de heerlijke retro-intro van de reeks.

Een reactie achterlaten