fbpx

Bijna 5 miljoen Nintendo Switch consoles verkocht

Sinds zijn release in maart is de Nintendo Switch al bijna 5 miljoen keer over de toonbank gevlogen. Dat maakte de Japanse uitgever Nintendo bekend via zijn eerste fiscaal rapport van 2017.

In totaal werden er 4,7 miljoen Switch consoles verkocht en daar zijn de verkoopscijfers van juli niet eens bij. Nintendo lijkt dus goed op weg om zijn doelstelling –  10 miljoen verkochte exemplaren tegen maart volgend jaar – te behalen.


Wat de games voor de console betreft, zijn er weinig verrassingen. De grootste sellers zijn The Legend of Zelda: Breath of the Wild, met 3,92 miljoen verkochte exemplaren, en Mario Kart 8 met 3,5 miljoen exemplaren. De derde podiumplaats werd weggekaapt door Arms, dat eind juni al 1,18 miljoen exemplaren over de toonbank zag gaan. Voor cijfers van het pas verschenen Splatoon 2 is het echter wachten op het volgende fiscaal rapport.

Dat de Nintendo Switch het goed doet, staat buiten kijf. Over het algemeen blijft de console wel moeilijk te vinden door tekorten, dus misschien waren de cijfers nog hoger als er een constante stock was geweest.

Een reactie achterlaten