fbpx

Bethesda: ‘The Elders Scrolls 6 wordt next-gen game’

The Elder Scrolls VI

Dat het nog een eindje wachten is op The Elder Scrolls VI was al duidelijk, maar Bethesda heeft nu bevestigd dat de game absoluut niet meer voor deze generatie hardware zal zijn.

In een interview met Gamespot op PAX Australië, verwees Matt Firor van ZeniMax Online Studios naar de periode tussen Bethesda-releases in om aan te tonen hoe lang het nog kan duren:


“Op E3 werd eerst Starfield aangekondigd en toen pas The Elder Scrolls VI. Als je rekening houdt met de periodes tussen elke Bethesda release, dan is The Elder Scrolls VI nog ver weg. Tegen dan zal er wel een nieuwe generatie consoles zijn.”

Daarmee leunt Firor aan bij woorden van Todd Howard tijdens E3 2018. De man liet vallen dat ‘The Elder Scrolls VI in pre-productie was, maar dat er bijlange nog niets speelbaar is’. Daarnaast liet Howard ook vallen dat de technologie, die de studio wilt voor zijn games, ‘dichterbij komt’.

Xbox-hoofd Phil Spencer gaf op E3 al aan dat Microsoft bezig is met de architectuur van de volgende Xbox console. Daarnaast wordt verwacht dat Sony een nieuwe PlayStation-console volgend jaar onthult op E3.

Kan niet snel genoeg in de rekken liggen, dan kunnen wij opnieuw afzakken naar Tamriel.

Een reactie achterlaten